Usein kysyttyä

Milloin 4H-dog-, cat- ja petsitteriä tulisi tiedustella?

Sopivaa 4H-sitteriä tulisi tiedustella vähintään kaksi (2) viikkoa ennen toivotun hoidon ajankohtaa. Lomasesonkiaikoina (hiihtoloma, juhannus, heinäkuu, syysloma ja joulu) tiedustelu kannattaa tehdä jo tätäkin aiemmin.


Miksi tiedustelu tulisi tehdä jo kaksi viikkoa ennen hoidon alkamisajankohtaa?

4H-sitteri suorittaa asiakkaan luona tutustumiskäynnin ennen varsinaista hoitoa. Tutustumiskäynnillä sitteri täyttää asiakkaan kanssa hoitojaksoon liittyvät sopimukset, sekä tapaa hoidettavan lemmikin. Mikäli sitteri hoitaa lemmikkiä omassa kodissaan, on asiakkaan mahdollista suorittaa tutustumiskäynti sitterin luona lemmikkinsä kanssa.


Saanko varmasti 4H-sitterin tarvitsemalleni ajalle?

4H-yhdistys ei määrää sitterien työtehtäviä, vaan he valitsevat työnsä itse. Tästä syystä emme voi luvata, että sopiva sitteri varmasti löytyy. Hyvissä ajoin tehdyllä tiedustelulla voit kuitenkin merkittävästi parantaa mahdollisuuksiasi löytää lemmikillesi sopiva 4H-sitteri.


Voinko saada koiranpennulleni hoitajan arkipäiviksi, kun olen itse töissä?

Kyllä. 4H-sitterit ovat pääsääntöisesti koululaisia ja opiskelijoita, jotka voivat ottaa töitä vastaan arkisin noin klo 15.00 alkaen. Toiminnassa on kuitenkin mukana muutamia vanhempia sittereitä, jotka voivat tehdä hoitokeikkoja myös päiväsaikaan.


Lähdemme viikoksi lomareissulle, emmekä voi ottaa koiraamme mukaan. Voinko saada koiralleni 4H-dogsitterin koko viikon ajaksi?

Viikon täysihoito on aivan mahdollinen. Osa 4H-dogsittereistä hoitaa koiria pidempien hoitojaksojen aikana asiakkaan luona ja osa sittereistä voi ottaa koiran myös omaan kotiinsa hoitoon.


Tarvitsemani lemmikkien hoito pitää sisällään koiran ulkoilutuksen ja ruokinnan, sekä kissan ruokinnan ja hiekkalaatikon puhdistamisen. Mikä palveluhinnaston hinnoista on tässä kohtaa se, joka asiakkaalta veloitetaan?

Kun taloudessa on koira, josta peritään oma maksunsa, veloitetaan perheen muiden eläinten hoidosta "ELÄINTEN YHTEISTALOUS" -hinnaston mukaisesti.


Arvioni mukaan yllä mainitun hoidon pystyy suorittamaan kokonaisuudessaan yhden tunnin aikana, joten miksi kissan hoidosta on maksettava erikseen?

Kahden eläimen hoito on vaativampaa, kuin yhden eläimen hoito. Tämän vuoksi kahden eläimen hoidosta veloitetaan enemmän ja 4H-sitteri saa siitä myös enemmän palkkaa.  4H-sitterin tehtäviin kuuluu aina myös eläinten voinnin tarkistaminen. Hinnoissa on pyritty huomioimaan sekä työhön kuluvan ajan että vastuun määrä.


Onko minun mahdollista ottaa 4H-dogsitter hoitamaan koiraani tunnin sijasta vain puoleksi tunniksi, sillä koirani on tottunut ulkoilemaan vain 20-30 min kerrallaan?

Kyllä, mutta minimiveloitus eläimen hoidosta on palveluhinnaston mukaisesti aina 1h. Vaikka eläimen aktiivinen hoitoaika kestäisikin vain 30 minuuttia, voi sitteri olla eläimen seurana koko tunnin ajan, mikäli omistaja niin haluaa.