Kimppakalaasit-kokkauskurssi/Village Feast cooking course 17.4.2021
18.1.2021
In English
Voit osallistua omasta kotikeittiöstäsi yksin tai koko perheen kanssa.
Huom! Kurssin kielenä on englanti ja suomi.
Aika:
Lauantai 17.4.2021 klo 17-19 (Suomen aikaa)
Hinta:
Maksuton
Kurssin sisältö:
Tervetuloa mukaan virtuaaliselle live kokkauskurssille. Kurssi toteutetaan livestreamin kautta, jossa kokkimme Sarah opastaa sinua Suomen Lontoon suurlähetystön keittiöstä käsin. Hänellä on lähes 15 vuoden kokemus ravintolakeittiöistä sekä Suomessa että Iso-Britaniassa.
Hän on muun muassa:
- Britannian "National chef of the year" finalisti vuodelta 2020
- "National chef of the year" semifinalisti vuosina 2016-2019
- "Hells Kitchen Suomi" finalisti vuodelta 2013
Aloitamme kurssin vapaamuotoisella keskustelulla. Kurssin aikana voit esittää kysymyksiä live chatin kautta suomeksi tai englanniksi. Toivomme että pitäisit kameran päällä, jotta keittiösi tunnelma välittyisi myös muille kokkaajille.
Illan keväinen menu on lohta kotimaisilla röstiperunoilla, parsaa, pikkelöityä kevätsipulia sekä raikas sitruunakastike. Lisäksi raparperipaistos ja vaniljasmetanaa.
Kokkauksen kesto on noin 2h.
Tervetuloa mukaan kokkamaan, viihtymään ja ennenkaikkea nauttimaan herkullisesta keväisestä illallisesta!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Jos sinulla on ruoka-ainerajoituksia, kerro niistä ilmoittautumisen yhteydessä. Voimme miettiä valmiiksi jos raaka-aineita voisi korvata jollain sopivammalla.
Kokkaukseen osallistujille lähetetään muutama päivä etukäteen reseptit, ostoslista sekä lista tarvittavista työvälineistä.
Ennen kurssin alkua saat sähköpostiisi osallistumislinkin. Etäyhteyden testaus aloitetaan klo 16.30.
Tietoa Kimppakalaasit-hankkeesta.
Ilmoittautumislomake (löytyy sivulla alimpana).
Cooking course 17.4.2021 remotely
You have the opportunity to participate from your home kitchen alone or together with your whole family.
Note! Language during the course is english.
Date:
On saturday april 17th 2021 from 5 p.m. to 7 p.m. (Finnish time)
Price:
Free
Content of the course:
Welcome to the virtual live cooking course. The course is run through a live stream where our chef Sarah will guide you through the kitchen of the Finnish Embassy in London. She has nearly 15 years of experience in restaurant kitchens in both Finland and the United Kingdom.
We begin the course with open discussion. During the course you can ask questions via live chat in either Finnish or English. We hope you keep your camera on so that the atmosphere from your kitchen is passed on to other chefs as well.
She is credited for example as:
- 2020 British "National chef of the year" finalist
- "National chef of the year" semi-finalist in 2016-2019
- "Hells Kitchen Finland" finalist from 2013
We are guided to the secrets of the fresh spring menu by Sarah, who works as Head Chef at the Finnish Embassy in London.
The menu of the evening will be salmon with finnish röstipotatos, asparagus, pickled spring onions and lemon sauce. Also rhubarb crumble and vanilla sourcream.
The cooking time is about 2 hours.
We welcome you to cook with us, have fun and above all enjoy a delicious spring dinner!
More info and registration:
If you have food restrictions, please let us know when you sign up. Then we can think in advance if the raw materials could be replaced by something more suitable.
Recipes, a shopping list and a list of necessary tools will be sent to the participants a few days in advance.
Before the start of the course, you will receive a participation link in your e-mail. Connection testing will begin at 4:30 p.m., Finnish time.
Info about Village Feast -project.
Registration form (at the bottom of the site).