Kerhojen ohjaajille

Hei kerhonohjaaja!

Täältä löydät hyödyllisiä asioita kerhojen suunnitteluun ja ohjaamiseen.

Kerhonohjaajan muistilista:

  1. Tee turvallisuussuunnitelma kerhon päiväkirjaan, jos sitä ei ole tehty.
  2. Tee toimintasuunnitelma kerhon päiväkirjaan, jos sitä ei ole tehty.
  3. Muista merkitä kerhon päiväkirjaan jokaisella kerhokerralla osallistuneet kerholaiset. Merkitse myös omasi ja muiden ohjaajien osallistumispäivät samaiselle sivulle palkkion maksua varten.
  4. Muista tiedottaa kerhon ohjelmaan liittyvistä asioista ja muutoksista ajoissa kerhon omassa WhatsApp-ryhmässä, jotta kerholaisilla ja huoltajilla on riittävästi aikaa varautua.
  5. Kerhokerran päätyttyä varmista että kerhotilat ovat samanlaisessa kunnossa, kun sinne saapuessa. Varmista, että ovet ovat lukossa ja ikkunat kiinni.

Kerhon turvallisuussuunnitelma

Turvallisuuden takaaminen on kerhotoiminnassa tärkeää. Ohjaajan tulee miettiä toiminnan riskejä sekä tehdä kerholle turvallisuussuunnitelma yhdessä 4H-yhdistyksen työntekijän kanssa. Turvallisuussuunnitelma pohja löytyy kerhon päiväkirjasta sekä alla tulostettavista tiedostoista.

Oppaat

Kerhomeili

Tilaa kerhomeili uutiskirje sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla 4H-kerhotoiminnasta. Saat myös vinkkejä ohjaajana toimimiseen.

Osaava kerhonohjaaja -koulutus

Kerhonohjaajat ovat poikkeuksetta innostuneita harrastuksestaan. Innostus ja halu touhuta lasten kanssa kantavat ohjaamisessa pitkälle. Parhaiten sinut kerhonohjaajan uran alkuun siivittää kuitenkin osallistuminen Osaava kerhonohjaaja -koulutukseen. Se antaa varmuutta ja eväitä omaan ohjaamiseesi. Koulutus on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille. Koulutuksesta saat digitaalisen osaamismerkin, todistuksen ja opintopisteitä. Seuraavan koulutuksen ajankohdan löydät seuraamalla Kurssit-sivua.

TOP-tehtäväsivusto

https://www.toptehtavat.fi/

TOP-tehtäväsivusto on kerhonohjaajille ja ammattikasvattajille suunnattu, myös lapsille avoin tehtäväpankki. TOP tulee sanoista tekemällä oppii parhaiten. Sivusto koostuu yli 1 000 alakouluikäiselle suunnatusta, pedagogisesti pohditusta tehtävästä.  

TOP-tehtäväsivusto on uudistunut joulukuussa 2018! Visuaalisen ilmeen lisäksi uudistukseen liittyy toiminnallisia muutoksia. Kerholaiset eivät voi uudistuksen jälkeen rekisteröityä sivustolle, mutta he voivat vapaasti katsella ja tulostaa TOP-tehtäviä sekä katsella oman ryhmänsä sivulla kerhon toimintasuunnitelmaa. Sivustolle voivat rekisteröityä kerhonohjaajat, aikuisohjaajat ja 4H-yhdistysten toimihenkilöt.

Lue lisää: https://4h.fi/tekemista/kerhot/top-tehtavasivusto/