Yhteispeliä

Hankkeessa saatetaan kiertotalous osaksi nuorten arkea ja työelämää. Kohtaamisen keinoina käytetään kiertotaloutta, yrittäjyyttä ja vapaaehtoistoimintaa. Hanke tukee Turun seudun 4H-yhdistysten alueen nuorten yritteliäisyyttä ja hyvinvointia. Toteuttajat: Liedon, Maskun-Ruskon-Vahdon, Naantalin, Paimion-Sauvon ja Turun 4H-yhdistykset. 

 

Hankkeen tavoitteet

  • tukea nuoria sanoittamaan omat ideansa ja tarpeensa teoiksi niin, että niitä pystytään toteuttamaan kiertotaloutta hyödyntäen
  • ohjata yritysten ja yksityisten halu auttaa teoiksi nuorten ja ympäristön hyväksi, esimerkiksi hyödyntämällä hevostilan lanta nuorten puutarhakasvien lannoitteeksi.
  • tukea ja edesauttaa kiertotalouteen perustuvan toimintamallin juurruttamista nuorten, yrittäjien ja kunnan yhteistoimintaan sekä tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua kiertotalouteen liittyviin työ- ja uramahdollisuuksiin. 

Hankkeen myötä nuorten energia suuntautuu positiivisiin tekoihin, jotka hyödyttävät heitä ja heidän lähiympäristöään. Nuoret oppivat toimimaan paikallisten toimijoiden kanssa yhteisten tavoitteiden edistämiseksi. Yritykset saavat hyötykäyttöön toimintansa sivuvirtoja ja tekevät samalla hyviä tekoja luonnon ja paikallisten nuorten hyväksi. Alueellinen yhteistyöverkosto vahvistuu ja saa uusia jäseniä. Nuoret oppivat ottamaan vastuuta omasta toiminnastaan, jolloin yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen vaara pienenee. Nuoret löytävät uusia uravaihtoehtoja tulevaisuutta varten tai perustavat pienyrityksiä kiertotalouden ympärille. Kiertotaloutta hyödyntämällä hanke edistää kaikkia kolmea kestävän kehityksen osa-aluetta: ekologista, sosiaalista/kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hanke tuo yhteen paikallisten yrittäjien sivuvirrat ja nuorten halun työllistyä ja toteuttaa itseään.

Hankkeella luodaan uusia innovaatioita kiertotalouteen, nuorten työllistymiseen ja yrittäjyyteen.

 

Hankkeen rahoitus

Liedon, Maskun-Ruskon-Vahdon, Naantalin, Paimion-Sauvon ja Turun 4H-yhdistysten yhteistyönä toteutettavan Yhteispeliä-hankkeen kustannusarvio on 120 688 euroa, josta julkinen tuki on 70 % ja 4H-yhdistysten yksityinen rahoitus 30 %.